گلهای خوراکی

از دوران قدیم گلهای خوراکی بسیاری از گیاهان برای طعم، مزه، رنگ و خواص تغذیه ای و درمانی در آشپزی ملل مختلف بکار رفته است. این گلها شامل گل سبزی ها، گیاهان معطر، شکوفه های درختان میوه و گیاهان صحرابی یا زینتی شناخته شده اند. امروزه، خوردن گلهای تازه مورد استقبال قرار گرفته بطوری که مصرف آنها برای موارد گوناگون در هنر آشپزی و شیرینی پزی کشورهای جهان جایگاه خاص یافته است.
برای مثال گل کدو برای تهیه دلمه و سرخ کردنی، گلهای رز و بنفشه در شیرینی ها، گلهای دیگر در قالب های یخ، ژله ها، مربا یا در چای ها و شربت ها مصرف می شوند. برخی در کنار پنیرها یامخلوط با کره سر سفره می آیند و یا برای تهیه شربت ها، شکرهای معطر و سس های جدید سالاد ها بکار می روند.

ساندویچ با طعم گل

ساندویچ با طعم گل

معرفی تعدادی از گلهای خوراکی

غنچه گل کنگر فرنگی (آرتیشو) Cynara scolymus

غنچه گل کنگر فرنگی (آرتیشو) Cynara scolymus

غنچه های کلم بروکلی Brassica oleracea

غنچه های کلم بروکلی Brassica oleracea

مریم گلی Salvia_officinalis

مریم گلی Salvia_officinalis

غنچه گل هندوانه هنظل Capparis spinosa

غنچه گل هندوانه هنظل Capparis spinosa

گل بابونه Chamaemelum noblis

گل بابونه Chamaemelum noblis

گل موسیر Allium tuberosum

گل موسیر Allium tuberosum

گل داودی خوراکی Chrysanthemum coronarium

گل داودی خوراکی Chrysanthemum coronarium

گل مرکبات Citrus

گل مرکبات Citrus

مینای چمنی Bellis perennis

مینای چمنی Bellis perennis

گل شبدر Trifolium spp

گل شبدر Trifolium spp

گل قاصدک Taraxacum officinale

گل قاصدک Taraxacum officinale

غنچه گل سوسن یکروزه Hemerocallis fulva

غنچه گل سوسن یکروزه Hemerocallis fulva

گل ختمی Hibiscus rosa-sinensis

گل ختمی Hibiscus rosa-sinensis

پیچ امین الدوله Lonicera japonica

پیچ امین الدوله Lonicera japonica

گل سرخ ولیک Sambucus spp

گل سرخ ولیک Sambucus spp

گل یاس رسمی Jasminum officinale

گل یاس رسمی Jasminum officinale

گل اسطوخودوس Lavendula officinalis

گل اسطوخودوس Lavendula officinalis

گل یاسمن بنفش Syringa vulgaris

گل یاسمن بنفش Syringa vulgaris

گل لادن Tropaeolum majus

گل لادن Tropaeolum majus

بنفشه فرنگی Viola x Wittrockiana

بنفشه فرنگی Viola x Wittrockiana

گل همیشه بهار Calendula officinalis

گل همیشه بهار Calendula officinalis

گل رز Rosa Spp

گل رز Rosa Spp

 آفتاب گردان Helianthus annuus

آفتاب گردان Helianthus annuus

گل بنفشه سه رنگ Viola tricolor

گل بنفشه سه رنگ Viola tricolor

غنچه گل کدو Curcubita pepo

غنچه گل کدو Curcubita pepo

گل گاوزبان فرنگی Borago officinalis

گل گاوزبان فرنگی Borago officinalis

گل کاسنی Cichorium intybus

گل کاسنی Cichorium intybus

گل موسیر Allium tuberosum

گل موسیر Allium tuberosum

چتر گلهای رازیانه Foenicullum vulgare

چتر گلهای رازیانه Foenicullum vulgare

گل ریحان Ocimum basilicum

گل ریحان Ocimum basilicum

گل منداب Eruca sativa

گل منداب Eruca sativa

 نکات مهم در مصرف گلهای خوراگی

  • هر گلی قابل مصرف نیست، برخی گلها سمّی هستند و برخی از آنها فقط پس از آماده سازی قابل مصرف می شوند.
  • هرگز گلهای کنار جاده، تهیه شده از گلفروشی، خزانه گل یا فروشگاهها را مصرف نکنیم چون ممکن است سمّپاشی شده باشند.
  • همه گلهایی که برای تزئین غذا در رستوران ها استفاده می شوند خوراکی نیستند.

 آماده سازی گلهای خوراکی

  • بخش قابل مصرف گلهای خوراکی را بشناسیم و فقط آنها را مصرف کنیم
  • شناخت بخش خوراکی هر گل در روش آماده سازی صحیح گلها مفید واقع می شود
  • با تکان دادن گلها از نبودن حشره داخل گل مطمئن شویم
  • درست پیش از مصرف بخش خوراکی گل را جدا کنیم و نگهداریم
  • گل را داخل یک صافی زیر شیر آب بشوئیم و در پایان روی کاغذ خشک کن بگذاریم
  • در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهیم
  • بسیاری از گلهای خوراکی به صورت خشک قابل نگهداری اند
سالاد با گلهای خوراکی

سالاد با گلهای خوراکی

در میان گلهای خوراکی بخشهای متفاوت قابل مصرف اند: غنچه گل( موسیر، کنگر فرنگی، قاصدک، هنظل)، گل به صورت کامل (بنفشه، شبدر، پیچ امین الدوله، رازیانه، اسطوخودوس، یاس، مریم گلی، لادن، گل گاوزبان،) یا بخشی از آن (آفتاب گردان، داوودی خوداکی، مینای چمنی، رز) ،گلبرگ و دمگل یا خوشه گل (بهار مرکبات، یاسمن، کاسنی، نعنا، آویشن،ریحان، کدو) در گیاهان مختلف استفاده می شوند. معمولآ بخش میانی گل که شامل پرچم ها می شود (کدو) به دلیل آلرژی و در مواردی بخش قاعده گلبرگ (رز) مصرف نمی شود.

گلهای خوراکی به حالت های متنوع مصرف می شوند: به صورت تازه در سالاد ها، در خوراک یا برای تزئینات آن، برای تهیه چای، مربا، شربت، خشکبار و غیره. همچنین از برخی گلها به صورت خشک نگهداری و قبل از مصرف خیسانده می شوند.

منبع:

www.per-ze.com/blog/category/food

٪ نظرات

افزودن یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

راه اندازی شده توسط همیار وردپرس