گلهای خوراکی
|از دوران قدیم گلهای خوراکی بسیاری از گیاهان برای طعم، مزه، رنگ و خواص تغذیه ای و درمانی در آشپزی ملل مختلف بکار رفته است. این گلها شامل گل سبزی ها، گیاهان معطر، شکوفه های درختان میوه و گیاهان صحرابی یا زینتی شناخته شده اند. امروزه، خوردن گلهای تازه مورد استقبال قرار گرفته بطوری که مصرف آنها برای موارد گوناگون در هنر آشپزی و شیرینی پزی کشورهای جهان جایگاه خاص یافته است.
برای مثال گل کدو برای تهیه دلمه و سرخ کردنی، گلهای رز و بنفشه در شیرینی ها، گلهای دیگر در قالب های یخ، ژله ها، مربا یا در چای ها و شربت ها مصرف می شوند. برخی در کنار پنیرها یامخلوط با کره سر سفره می آیند و یا برای تهیه شربت ها، شکرهای معطر و سس های جدید سالاد ها بکار می روند.
معرفی تعدادی از گلهای خوراکی
نکات مهم در مصرف گلهای خوراگی
- هر گلی قابل مصرف نیست، برخی گلها سمّی هستند و برخی از آنها فقط پس از آماده سازی قابل مصرف می شوند.
- هرگز گلهای کنار جاده، تهیه شده از گلفروشی، خزانه گل یا فروشگاهها را مصرف نکنیم چون ممکن است سمّپاشی شده باشند.
- همه گلهایی که برای تزئین غذا در رستوران ها استفاده می شوند خوراکی نیستند.
آماده سازی گلهای خوراکی
- بخش قابل مصرف گلهای خوراکی را بشناسیم و فقط آنها را مصرف کنیم
- شناخت بخش خوراکی هر گل در روش آماده سازی صحیح گلها مفید واقع می شود
- با تکان دادن گلها از نبودن حشره داخل گل مطمئن شویم
- درست پیش از مصرف بخش خوراکی گل را جدا کنیم و نگهداریم
- گل را داخل یک صافی زیر شیر آب بشوئیم و در پایان روی کاغذ خشک کن بگذاریم
- در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهیم
- بسیاری از گلهای خوراکی به صورت خشک قابل نگهداری اند
در میان گلهای خوراکی بخشهای متفاوت قابل مصرف اند: غنچه گل( موسیر، کنگر فرنگی، قاصدک، هنظل)، گل به صورت کامل (بنفشه، شبدر، پیچ امین الدوله، رازیانه، اسطوخودوس، یاس، مریم گلی، لادن، گل گاوزبان،) یا بخشی از آن (آفتاب گردان، داوودی خوداکی، مینای چمنی، رز) ،گلبرگ و دمگل یا خوشه گل (بهار مرکبات، یاسمن، کاسنی، نعنا، آویشن،ریحان، کدو) در گیاهان مختلف استفاده می شوند. معمولآ بخش میانی گل که شامل پرچم ها می شود (کدو) به دلیل آلرژی و در مواردی بخش قاعده گلبرگ (رز) مصرف نمی شود.
گلهای خوراکی به حالت های متنوع مصرف می شوند: به صورت تازه در سالاد ها، در خوراک یا برای تزئینات آن، برای تهیه چای، مربا، شربت، خشکبار و غیره. همچنین از برخی گلها به صورت خشک نگهداری و قبل از مصرف خیسانده می شوند.
منبع:
www.per-ze.com/blog/category/food
Merci , je trouve cet article très intéressant et je le partagerai avec mes amis .
Je te remercie bien chère Azadeh
سلام بسیار جالب بود ممنون از اطلاعات مفیدی که در سایت قرار می دهید
از توجه به مطالب سایت بسیار متشکرم . امیدوارم استفاده کنید.
سلام از چه جاهایی میشه تهیه کرد؟
سلام
در درجه اول برای تهیه گلهای تازه باید در فصل تولید باشیم
به طور کلی سالم ترین راه که من توصیه می کنم این است که شما بذر این گلها را در باغچه بکارید و مراقبت کنید
🌿🌿
از کجا میتونم این کلهای خوراکیو بخرم
از نکات مهم در مصرف گلهای خوراکی این است که سمپاشی و آلودگی نداشته باشند. شاید اگر به قروشگاه های ارگانیک در مهرشهر کرج سربزنید پیدا کنید.